Over mijzelf

Ik ben Edwin Vonk. Ex-topsporter, ondernemer, schrijver, reiziger, trainer en transformatie therapeut/coach*. Als topsporter in de triatlon heb ik geleerd wat winnen en verliezen is, wat ik wel en niet wil en hoe ik iets kan bereiken. Als ondernemer in de financiële wereld (hypotheekadviseur) heb ik mensen kunnen helpen en de invloed van geld op het leven leren kennen. Als schrijver deel ik kennis, persoonlijke ervaringen en visie, in de hoop anderen te inspireren. Als reiziger voel ik me vrij en geniet ik van de eenvoud van het leven. En als therapeut gebruik ik al mijn kennis en ervaring om mensen in hun persoonlijke ontwikkeling te begeleiden.

Mijn les in het leven? In 2004 werd ik hard onderuit gehaald door een burn-out. Na een jaar dacht ik er overheen te zijn en pakte ik mijn oude leventje weer op. Ik bleef echter moe en soms weken uit mijn energie. Tot ik inzag dat een burn-out meer is dan een tijdelijke uitval, ik op zoek ben gegaan naar de ware reden van mijn moeheid en er achter kwam dat ik structureel iets moest veranderen. Ik kwam er achter dat ik mijzelf jarenlang voor de gek heb gehouden enniet ben wie ik dacht dat ik was. Begeleiding door een therapeut en drie jaar opleiding tot transformatietherapeut hebben mij heel veel over mezelf geleerd en inzicht gegeven in wie ik werkelijk ben.

edwin

Een reis van vijf maanden met mijn gezin, de vervulling van een droom, is een definitief omslagpunt in mijn leven geweest. Niet alleen was het een reis naar mooie plekken in Noord en Midden Amerika, ook was het een afsluiting van mijn persoonlijke reis naar mezelf. Alles achterlaten en loslaten was voor mij nodig om datgene te gaan doen wat het dichtst bij mijn pure ik ligt: voor andere mensen zorgen. Mensen inspireren, in beweging zetten en begeleiden om ook hun ware, pure zelf en kracht weer te vinden.

Met al mijn levenservaring, kennis, vaardigheden, doortastendheid en eigen ervaringen met persoonlijke ontwikkeling en therapie kan ik jou begeleiden en helpen antwoorden te vinden die al in jezelf opgesloten zitten. Ik doe het graag!

*Opleiding gevolgd aan NEM academy, een SNRO gecertificeerde 3 jarige HBO opleiding

Wat is jouw waarheid?

 Visie

Je wordt puur geboren. Helemaal als jezelf. Maar door ouders, opvoeding, school, vrienden, de maatschappij, werk, et cetera wordt je van alles opgelegd en geleerd. Wordt er van alles van je verwacht. En je gaat je aanpassen. Aanpassen aan ‘hoe het hoort’.
Er gebeuren dingen. Nare dingen. Waardoor je angst, verdriet, boosheid hebt gevoeld. Soms te erge dingen en te heftige gevoelens. Die wil je nooit meer voelen.
Dus je bouwt beschermingsmechanismen op. Afweermechanismen. Die jou weghouden van die nare gevoelens.
Je neem allerlei ideeën over. Normen, waarden, (geloofs)overtuigingen en oordelen. Van mensen. Mensen die willen dat jij ze overneemt. Omdat het voor hen waar is. Omdat het, naar hún overtuiging, het beste voor jou en iedereen is. Maar vooral ook omdat het voor hen veilig is als jij hetzelfde denkt!

BuiltWithNOF

Zo verwijder je meer en meer van wie jij in al je puurheid was. Je bouwt, zoals dat genoemd wordt, een ego op. Een onwaar beeld van jezelf. Er ontstaat iemand waarvan jij dénkt dat jij dat bent. En op basis daarvan leef jij je leven.

Tot het mis gaat, je vastloopt of stilstaat.

Want wie ben JIJ nou? Wat vind jij er eigenlijk allemaal van? Hoe voelt het voor jou? Wie, en vooral waar, is dat pure mens? Wat zijn jouw échte krachten en kwaliteiten. Wat is jouw waarheid?

Ergens gaat het mis. Je krijgt een burn-out, je wordt ziek, gaat scheiden, raakt je baan kwijt, sportprestaties stagneren of wat dan ook. En met je denken, je ego, kom je er niet meer uit. Je hebt hulp nodig.

Tijd om je bewust te worden van je (vaak onbewuste) gedrag. Waarom doe je wat je doet? Welke overtuigingen, angsten, verdriet, beschermings- of afweermechanismen zitten daar achter? Wat is er allemaal gebeurd in je leven? Van welke mensen heb je last?
En wie ben jij dan? Achter en onder al dat opgebouwde ego. Wat wil jij nu eigenlijk? Wat voel jij? Wat vind jij? Waar ben jij goed in? Waar zit jouw kracht?
Van welke ego dingen heb je last? En welke zijn eigenlijk kwaliteiten? Die, als je ze goed gebruikt, jou helpen in je leven?

Je gaat jezelf weer voelen. Je maakt contact met jezelf. En ontdekt wie jij bent, wat jij werkelijk wilt en hoe jij je ego in je voordeel kunt gebruiken en er geen ‘last’ meer van hebt. Zo is de cirkel rond. Ben je weer jezelf.

Vanuit mijn visie, gebaseerd op studie, eigen ervaring en onderzoek, gaan we allemaal deze weg. Van puur naar ego, naar bewustwording en weer naar puur. Om van daaruit, met alle lessen die je (niet voor niets!) geleerd hebt, te kunnen gaan leven vanuit wie jij bent. Zonder dat je jezelf hoeft te definieren. En op de vraag “wie ben jij?” gewoon kunt antwoorden: “Ik ben.”

[Home] [Over Edwin Vonk] [Therapie-Coaching] [Trainingen] [Tarieven] [Agenda] [Contact]